
Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.
Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.
Paahdettu paprikapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.
-
Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.
-
Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.
Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.
Ihan hyvä
Toinen vaihtoehto on tietty marinoida ensin noi paprikat kylminä ja heittää sitten noin kahdenkymmenen minuutin jälkeen siihen vuoan päälle. Näin välttyy yhdeltä työvaiheelta, ei niitä kuoria tarvitse pois ottaa, kun ne siinä päällä paahtuvat.
En ole ainoa, joka inhoaa fetaa. Olisi mukavaa, jos fetan kohdalla laitettaisiin suluissa vaihtoehto - esim. pecorino, emmental, tms.
No mitäpä jos kokeilisit mitä tahansa juustoa mistä tykkäät fetan tilalla?
Ei kait tuohon voi mitään listaa kaikista juustoista laittaa. Käytä sitä juustoa mistä pudät.
Kantit? Kyllähän tuossa näkyy. Siis reunat? Miksi irtopohjavuoka? Laitan tomaattia ja kesäkurpitsaa,jos on (ei voi syödä paprikaa) ja kaikkia juustonjämiä ja juustoraasteita ym mitä jääkaapista löytyy. Ja leipäkin voi olla muuta kuin ihan tuoretta. Ja puolitan annoksen. Eikä kermakaan tarvi olla kuohukermaa. Kokeilen kermaviilin ja kookoskermajämän sekoitusta. Eli hyvinkin hävikkipaistos! :) Ja loistava vinkki tosiaan hieman kuivahtaneen leivän "elvyttämiseen" :)
Kun paahtaa paprikat reseptin mukaisesti tulee niistä entistä makeampia. Kannattaa tehdä se!