Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee suolaiselle piirakalle pikapohja paahtoleipäviipaleista! Tässä piirakassa maistuvat paahdetut paprikat ja mehevä fetatäyte.

 Vinkki! Paprikat voit paahtaa ja marinoida jo päivää aikaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu paprikapiirakka

Ainekset

Paahdetut paprikat
3
paprikaa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
Pohja
9
viipaletta isoa vehnäpaahtoleipää
½
dl
öljyä
Täyte
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
200
g
fetajuustoa
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa ja timjamia)
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja laita paprikat uunipellille. Paahda grillivastuksilla 5–7 minuuttia tai kunnes paprikoihin ilmestyy mustia laikkuja. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen, kytke grillivastukset pois päältä, ota paprikat uunista ja peitä ne heti kylmään veteen kastetulla keittiöpyyhkeellä. Anna olla pyyhkeen alla muutama minuutti.

  2. Irrota paprikoista kuoret ja leikkaa paprikat suupaloiksi kulhoon. Hienonna valkosipuli pieneen kulhoon ja sekoita öljy, etikka ja suola joukkoon. Kaada seos paprikoille ja anna maustua kylmässä piirakan valmistamisen ajan.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (22 cm x 22 cm). Leikkaa leivistä kantit pois. Vuoraa paahtoleipäviipaleilla vuoan pohja ja reunat noin 1 cm:n korkeudelta. Voitele leivät öljyllä.

  4. Sekoita munat ja kerma kulhossa. Murustele feta joukkoon. Hienonna yrtit ja lisää mustapippurin kanssa täytteeseen. Kaada täyte pohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja levitä sitten paprikat piirakalle. Tarjoa heti.

Vinkki Paahda paprikoiden tilalle kesäkurpitsaa tai varhaisporkkanaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan hyvä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Elämme haasteisia aikoja ja työt/opiskelut ovat siirtyneet useimmilla koronan vuoksi taas etäksi. Tässä etätöihin oiva lounasvaihtoehto, jonka voit tehdä hyvin etukäteen ja lämmittää, kun tulee ruokatauko. Tästä rullasta tykkää koko perhe ja on ravitsevaakin.
Pohjan taikinaan voit lisätä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanainen jauhelihamunakasrulla

Ainekset

Pohja
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
pinaattia
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2-3
isoa porkkanaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
2
rkl
korianterisilppua
1
prk
creme fraichea (170g)
Kuorrute
100
g
Emmental-juustoraastetta
1
kananmuna
1
kananmunan keltuainen

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa . Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
2. Jäähdytä pohja ja kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
3. Paista jauheliha kypsäksi ja siirrä se toiseen pannuun odottamaan sillä aikaa, kun paistat sipulit ja porkkanat pehmeiksi.
4. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua porkkanat ja valkosipulit. Paista porkkanat ja sipulit yhdessä paistinpannulla ja hauduta ne pehmeiksi (n.10 min)
5. Lisää sekaan kypsä jauheliha ja mausta seos. LIsää lopuksi creme fraiche. Sekoita hyvin.
6. Levitä hieman jäähtynyt täyteseos 3/4 osan pohjan päälle ja kääri rullalle. (kuva).

Kuorrute:
7. Sekoita juustoraaste, keltuainen ja 1 kananmuna keskenään hyvin ja lusikoi se rullan päälle. Kuorruta rulla 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

8. Anna rullan vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Jäähtynyt rulla on helpompi leikata ja pysyy kauniisti kasassa.

Tämä maistuu erittäin hyvältä myös kylmänä. Nauti.

Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue (Vesikielellä)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kolmen yrtin kombo ja anisviina antavat luonnetta graavisiialle. Tarjoa alkuruokana tuoreesta fenkolista valmistetun salaatin kanssa.

Viinisuositus: Fenkolin ja anisviinan maku vaativat viiniltä monipuolisuutta, ja graavattu siika kaipaa kepeyttä. Toiveet yhdistyvät Zenato Soave Classicossa 2019, 11,98 e. Se on jännittävä yhdistelmä valkoherukkaisuutta, kevyttä mineraalisuutta ja kukkaisuutta, jotka toimivat upeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1–2 pv
Vaikeustaso
Helppo

Yrttigraavattu siika ja fenkolisalaatti

Ainekset

500
g
nahallista siikafileetä
2
rkl
anisviinaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
sitruunamelissaa
2–3
basilikanoksaa
rkl
karkeaa merisuolaa
Fenkolisalaatti
1
keskikokoinen fenkoli
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita siikafileet alustalle nahkapuoli alaspäin, kuivaa pinta talouspaperilla ja hiero anisviinalla.

  2. Jauha yrttejä ja suolaa morttelissa tai sauvasekoittimella, kunnes yrteistä alkaa irrota hieman kosteutta. Levitä seos fileille ja paina ne lihapuolet vastakkain. Kääri fileet tiukasti voipaperiin ja sitten folioon ja laita jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Jos haluat kalaan vahvan yrtin maun, anna sen maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta.

  3. Valmista salaatti juuri ennen tarjoamista. Paahda sinapinsiemeniä pannussa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen noin minuutti ja kaada ne kulhoon. Ota fenkolin hyväkuntoiset lehdet talteen koristelua varten. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Laita viipaleet kulhoon sinapinsiementen joukkoon, sekoita viinietikka ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Pyyhi yrtit pois kalan pinnalta ja viipaloi fileet. Jaa viipaleet lautasille ja salaatti päälle. Koristele annokset fenkolinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rakastatko englantilaista hedelmäkakkua? Alta löydät takuuhyvän ohjeen. Juhlapöydän jälkkäriksi kakku muuntuu jäätelöllä ja kinuskilla.

Englantilainen hedelmäkakku säilyy hyvin käärittynä jääkaapissa pari viikkoa. Maku vain paranee säilytettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulukakkuterriini englantilaisesta hedelmäkakusta

Ainekset

½
englantilainen hedelmäkakku (ohje alla)
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
konjakkia tai omenamehua
Lisäksi
kinuskia tai karamellisoitua kondensoitua maitoa, suklaatähtiä ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Leivo englantilainen hedelmäkakku hyvissä ajoin etukäteen (ohje alla) tai käytä kaupan valmista kakkua.

  2. Anna jäätelön olla huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa vuoka ja kakkuviipaleet.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (14 cm x 21 cm) kelmulla.

  4. Leikkaa kakusta noin 2 cm:n paksuisia suorakaiteen muotoisia paloja ja kostuta ne konjakilla tai omenamehulla.

  5. Levitä puolet jäätelöstä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Lado kakkupalat jäätelön päälle. Levitä loppu jäätelö kakkupaloille. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi.

  6. Tarjoa terriini kinuskin kanssa. Koristele halutessasi suklaatähdin ja nonparellein.

Vinkki Terriiniin sopivat myös esimerkiksi stracciatella- tai pähkinäjäätelöt. Raikkautta voit lisätä tarjoamalla jälkiruoan marjojen tai hedelmien kanssa.

Englantilainen hedelmäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa (M-koko)
2
rkl
konjakkia tai omenamehua
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
pekaanipähkinärouhetta
1
dl
keltaisia rusinoita tai kuivattua aprikoosia paloiteltuna
1
dl
kuivattuja karpaloita
½
dl
hillottua appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää konjakki. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele pähkinät ja kuivatut hedelmät jauhoseokseen. Yhdistä jauhoseos voi-kananmunavaahdon kanssa.

  2. Kaada taikina suorakaiteen malliseen vuokaan (vet. 1–1½ l). Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia vuoassaan. Kumoa, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2325 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ihanan mureat, tuoreella rosmariinilla maustetut juustokeksit maistuvat viinilasillisen, juustojen ja hillojen seurana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 16 kpl
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsalaiset juustokeksit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
100
g
Västerbotten-juustoa
1
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
n. 125
g
kylmää voita
½
dl
kylmää vettä
1
kananmuna
(seesaminsiemeniä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Raasta juusto ja leikkaa rosmariini mahdollisimman hienoksi. Lisää ne jauhoseokseen. Kuutioi kylmä voi joukkoon ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm:n paksuiseksi. Ota levystä muotilla keksejä. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele halutessasi siemeniä pinnalle.

  3. Paista uunissa noin 12 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei kekseistä tule kuivia. Anna jäähtyä.

Kommentit (0)