Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 203 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Jos haaveilet lämpimistä aamiaispullista, tee taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan! Aamuksi jää vain pullien pyörittely, kohotus ja paistaminen. Uunituoreissa pullissa lumoaa karamellisoitunut voisilmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
20 min + 10 t kohoaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -voisilmäpullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
6 ½–7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1
muna
Täyte
50
g
voita
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja kaada isoon leivontakulhoon. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä pöydällä puoli tuntia, jotta hiivan toiminta käynnistyy. Siirrä taikinakulho sitten jääkaappiin ja anna taikinan kohota siellä yön yli.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se pötköksi. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele palat pulliksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
  4. Työnnä kohonneisiin pulliin kolo jauhotetulla sormella. Voitele pullat munalla. 
  5. Leikkaa voi tasan 16 palaan. Työnnä voikuutio pullan sisään. Ripottele päälle sokeria.
  6. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki! Koska taikina on kylmää, valmiiden pullien kohoaminen vie aikaa. Kylmät, kohottamattomat pullat repeilevät uunissa kohotessaan. Jos tämä ulkonäköseikka ei haittaa, voit paistaa pullat jo hieman aiemmin. Varaa silloin paistumiseen hieman enemmän aikaa.

Kommentit (10)

Vierailija

Pullat kannattaa pyörittää valmiiksi ja kylmään. Näin jää yksi vaihe aamulla pois ja teko nopeutuu. 

Hiivanäppi

Ei onnistunut 10 tunnin kylmäkohotus. Yritin tuloksetta vielä kohottaa 2 tuntia pöydällä. Taikinassa ei ollut lainkaan kimmoisuutta. Paistaessa tapahtui enemmän leviämistä kuin kohoamista. Missä vika?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onpa erikoinen ilmiö! Vaivasitko taikinan kunnolla? Taikinan leviäminen viittaisi että sitkoa olisi tarvittu enemmän. Mutta jos taikina ei kohoa, takana on muutakin. Hiiva on jäänyt tällä kertaa siis heräämättä. Harmillista!

Pullanpyörittäjä

Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt monta kertaa ja aina onnistunut. Nopea tehdä kuitenkin, vaikka itse kohotan pullia huoneenlämmössä lähemmäs 1,5 h.

Vierailija

Taikina ei noussut ollenkaan. Tein ohjeen mukaan. Edellisen kerran lämmitin nestettä vähän ja tuli parasta pullaa ikinä.

Vierailija

Ei kohonnut juuri ollenkaan, valmiit pullat levisivät vain. Just paistettu ja pullalta tuoksuu, mutta ei näytä ihan siltä, mitä odotin 😄 Jokin meni siis pieleen.

Vierailija

Taikina ei noussut juuri lainkaan, ei jääkaapissa eikä pellillä. Lopputuloksena tosi pieniä kiinteitä pullia. No, eiköhän lapset nuokin syö 🙃.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, harmillista! Päätin muuttaa reseptiä varmemmaksi, jotta pullat onnistuisivat varmasti joka kerralla. Tällaiset muutokset tein reseptiin: 1. Maito lämmitetään hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi taikinaa varten. 2. Hiivan toiminnan annetaan käynnistyä pöydällä ennen kuin taikina siirretään kylmäkohotukseen. 

Toivottavasti näillä muutoksilla vältytään ikäviltä yllätyksiltä!

Käyttäjä9011
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Tein ohjeen mukaan voisilmäpullia , kyllä tuli ihanan makoisia ja pehmeitä pullia. Hyvä ohje.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.