
Juustokakut ovat täysin syystä monen valinta juhlatarjoiluksi. Ne voi lähes kaikissa tapauksissa valmistaa vähintään edellisenä päivänä ja niiden makumaailma on loputtoman monipuolinen.
Uunissa paistuneet
- Crème brûlée -kinuskijuustokakku on sokerihiiren unelma. Makea, tuhti ja täyteläinen kinuskjuustokakku paistetaan uunissa kypsäksi. Päälle tehdään ennen tarjoilua créme brûléesta tuttu rapea sokeripinta.
- Baskimaan juustokakku (kuvassa) on niille, jotka eivät välitä rapeasta pohjasta, tai oikestaan pohjasta ensinkään. Kakku on siis täyttä tavaraa, sileän täyteläistä massaa. Pinta saa todella tummua paistettaessa!
- New Yorkin juustokakku on paistettujen juustokakkujen esikuva ja ehdoton klassikko. Kuten kaikissa paistetuissa juustokakuissa, lempeä uunin lämpö ja pitkä paistoaika takaavat tasaisen ja halkeamattoman lopputuloksen.
Raikkaan hapokkaat
- Limoncello-juustokakku saa nimensä mukaisesti makunsa italialaisesta sitruunalikööristä. Makeus tulee tässä kakussa täytteeseen laitettavasta tomusokerista. Upean kesäinen kakku aikuisten juhliin!
- Appelsiini-piimäjuustokakku yhdistelee ihanasti hapanta piimää ja makeaa appelsiinia kolmessa muodossa. Kiilteen kaunis väri varmistuu elintarvikevärillä ja koristelussa voi käyttää luovuutta karamellisoitujen appelsiinin viipaleiden asettelussa.
- Passionhedelmä-jogurttijuustokakku (kuvassa) saa raikkautensa sitruunankuorella maustetusta turkkilaisesta jogurtista. Kakku koristellaan upeilla passionhedelmillä, jotka ovat kypsiä silloin kun niiden kuori on kunnolla ryppyinen.
Kaikille sopivat (VE)
- Suklaajuustokakusta (kuvassa) voivat nauttia myös maidotonta ruokavaliota noudattavat! Tämä upean täyteläinen ja häivähdyksen kahvin makua omaava suklaamoussekakku häviää varmasti viimeistä lusikallista myöten.
- Vegaaninen juustokakku on näyttävä ilmestys, kun sen pinnan koristelee mosaiikkityyliin erilaisista trooppisista hedelmistä. Pohja paistetaan uunissa ja päälle lusikoidaan pilvelnpehemä täyte.
Näistä riittää monelle
- Kolmen kerroksen suklaajuustokakku hurmaa herkuttelijat! Valkosuklaa- maitosuklaa- ja tummasuklaakerros sulavat suussa vastustamattomasti. Tämä kakku on niin tuhti ja täyttävä, että sitä riittää pienikin pala per vieras, joten selviät ehkä vain yhden kakun leipomisella.
- XL mangojuustokakku (kuvassa) on varma valinta juhlatarjoiluksi. Klassikkotäyte kohtaa tässä kakussa pellillä paistettavan pehmeähkön suklaapohjan. Leikkaa kakku valmiiksi annospaloiksi ja koristele palat syötävillä kukilla.
- Mansikka-kookos-juustokakku on yllättävä ja raikas yhdistelmä, joka toimii etenkin keskikesän juhlissa. Kookos maistuu niin pohjassa kuin täytteessäkin ja tuoreista mansikoista saa kakkuun kauniin pinnan.