Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehevä mannakakku maustetaan maltilla annostellen ruusuvedellä, joka tuo kakkuun ihanan säväyksen. Kakku kannattaa nauttia marokkolaiseen tapaan vihreän teen kanssa.

Uskomattoman helppo, kostea ja mehevä kakku syntyy mannasuurimoista. Ne sekoitetaan sulatettuun voihin, ja joukkoon sekoitetaan myös paksua turkkilaista jogurttia sekä kevytkermaa eli ruokakermaa, jossa rasvaprosentti on kymmenen.

Kakun mausteet ovat itämaisista jälkiruoista tuttuja: kanelia, kardemummaa, appelsiinia sekä pistaasipähkinöitä. Kakkutaikina kaadetaan vuokaan ja sitä paistetaan noin puoli tuntia. Sillä välin ehtii keittää appelsiininmehusta ja ruusuvedestä siirapin, joka valutetaan kakun päälle siihen pistettyihin reikiin heti uunista ottamisen jälkeen.

Jotta kakkua saa leikattua siististi, sen täytyy antaa jäähtyä ja jähmettyä vähintään muutaman tunnin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Mannakakku ruususiirapilla

Ainekset

100
g
voita
5
dl
(täysjyväisiä) mannasuurimoita
dl
ruokosokeria
2
dl
kevytkermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
pienen appelsiinin kuoriraaste
PÄÄLLE
1
dl
kuorittuja maustamattomia pistaasipähkinöitä
RUUSUSIIRAPPI
1
pienen appelsiinin mehu
¾
dl
vaaleaa siirappia
2
tl
ruusuvettä
KORISTELUUN
Appelsiinin kuorta
(Syötäviä, kuivattuja ruusun terälehtiä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sulata voi ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada taikina irtopohjaiseen vuokaan ja ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä.

  3. Paista 25-30 minuuttia.

  4. Kiehauta ruususiirapin ainekset keskenään. Pistele kuumaan kakkuun reikiä sinne tänne ja kaada siirappi kuuman kakun päälle. Anna tekeytyä kelmun tai kannen alla vähintään parin tunnin ajan.

  5. Koristele appelsiinin kuorella.

Kommentit (4)

Vierailija

Mikä ois gluteeniton versio?

Vierailija

Mannakakkuihin kannattaa jo ennen paistamista leikata "viipaleet" koska niitä on vaikea leikata siististi valmiina. Viipaleet voi leikata vielä kertaalleen ennen kuin kakku on valmiiksi paistunut. Tämän leikkaamisen voi tehdä koristeellisesti johon voi katsoa esimerkkiä netistä.

Hirssi

Mannaryynit tehdään vehnästä joten ne sisältävät gluteenia. "Hirssimannaryynit" kuulemma sopivat leivontaa ja puuroon. En tiedä sopivatko tähän kakkuun mutta muistuttavat mannaryynejä.

Vierailija

Kaapista löytyi vain appelsiininkukkavettä jota laitoin ruusuveden sijasta ja kuten arvata saattaa, hyvää tuli. Onnistuu hyvin myös aivan tavallisista mannaryyneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.