Chilillä ja inkiväärillä maustetut kurkut ovat Aarni Vanamon säilöntäresepti, joka sai Glorian ruoka ja viinin säilöntäkisassa pronssia.
Aasialaiset maustekurkut
Ainekset
Työvaiheet
1. Pese ja viipaloi kurkut. Viipaloi chilit, siemenet saavat jäädä joukkoon. Kuori ja viipaloi inkivääri ja valkosipuli. Nuiji sitruunaruohoja varovasti niin, että ne vähän murtuvat. Leikkaa sitruunaruohot muutaman sentin pätkiksi.
2. Lado kurkkuviipaleita, chiliä, inkivääriä, valkosipulia, sitruunaruohon paloja ja limetinlehtiä tai -kuorta tölkkiin kerroksittain.
3. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Kaada liemi kurkkujen päälle ja sulje tölkki. Anna makujen tekeytyä kolmisen viikkoa.
VINKKI! Kokeile kurkkuja lammasruokien kanssa.