Vaaleat bagelit ovat niin jenkkejä kuin mahdollista! Taikinaan syntyy helposti sitko, koska leivontaan käytetään durumjauhoja.
Vaaleat bagelit
Ainekset
Työvaiheet
1. Mittaa kulhoon jauhot. Mittaa toiseen astiaan kädenlämpöinen vesi ja murusta joukkoon hiiva. Sekoita mukaan myös siirappi.
2. Kaada vesihiivaseos jauhojen joukkoon samalla sekoitellen. Vaivaa taikina kiinteäksi ja lisää sitten öljy. Vaivaa vielä hetki. Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna kohota tunti.
3. Kumoa taikina kulhosta, muotoile pötköksi ja leikkaa 8–10 osaan. Pyörittele niistä sämpylöitä ja puhkaise jokaisen keskelle reikä. Pyöritä reikiä suuremmiksi.
4. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa kiehuvaksi kaksi litraa vettä, joka on maustettu suolalla ja sokerilla. Keitä 3–4 bagelia kerrallaan kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia. Nostele uunipelille odottamaan.
5. Kun kaikki bagelit on keitetty, voitele ne keltuaisella ja ripottele päälle unikonsiemenet. Paista uunissa 10 minuuttia.