Keittiössä on kaaos, ja ruokaa menee roskiin järjettömiä määriä. Mikä neuvoksi? Ruokatoimittaja Chrisse Aaltio päätti kokeilla KonMarin oppeja.

Osa 1, jossa jääkaapista löytyy kahdeksen pestopurkkia

KonMari: "Tähtää täydellisyyteen. Siivoa kerralla kunnolla, niin ei tarvitse siivota jatkuvasti".

Tästä se lähtee: parempi elämä, jossa ei ole ruokahävikkiä eikä keittiökaaosta. Kaivan koko jääkaapin sisällön pöydälle. Huomaan, kuinka monta samanlaista purnukkaa perheenjäsenemme ovat hankkineet kokkailuihin. Osa on mennyt vanhaksi. Monissa on purkin pohjat jäljellä. Heitän vanhat pois. Yhdistän samanlaiset ja suunnittelen ruokia, joihin käytän sooseja. Lasipurkit ja metallikorkit kierrätykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuntuu jo hieman paremmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kreikkalaisen kesäpastan ohjeeseen saan upotettua oliivipurkin ja kerman loput sekä juuston jämät. Tuoreen basilikan voi korvata lusikallisella pestoa. 

Tästä löydät kreikkalaisen kesäpastan ohjeen.

Kolmen aineksen nyhtöleipä on superhelppo. Lusikoin leipään purkillisen pestoa. Kypsennys toimii uunissa tai folioon käärittynä grillin hehkussa.

Tästä löydät ohjeen nyhtöleipään pestolla ja juustolla.

Osa 2, jossa päätetään lopettaa porkkanoiden ostaminen

"Käy lajit läpi oikeassa järjestyksessä. " KM

Purkit selätetty, nyt on vihanneslaatikon vuoro. Miksi täällä on kolme porkkanapussia ja neljä kurkkua? Rakastan porkkanoita, mutta en niitä, joiden päät ovat mustuneet ja maku on muuttunut karvaaksi. Päätän, että jatkossa tutkin vihanneslaatikkoni tarkkaan, ennen kuin ostan yhtään porkkanaa. Mutta mitä tekisin niistä nyt?

Porkkanafrittereihin saan upotettua pussillisen porkkanoita. Mauksi tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa, jos sellainen purkki löytyy hyllyltä.

Tästä löydät porkkanafritterien ohjeen.

Kaikkia kurkkuja ei ehdi käyttää aamuapalaleivän päällä. Tämä mainio ohje pelasti kurkkuhävikin.

Tästä löydät lohi-kurkkuvartaiden ohjeen.

Osa 3, jossa kuiva-ainekaappi kertoo muutoksesta Chrissen elämässä

KonMari: "Järjestäminen mullistaa taianomaisesti elämän."

Näin toivon, sillä olen siirtynyt kuiva-ainekaapin raivaukseen. Huomaan, että sisäinen leipuri on minussa sammunut. Jauhopusseja on liian paljon. Yhdistän pussin loput ja muistutan itseäni siitä, miten helppoa leipominen on. Ostoleivän sijaan voisin leipoa edes kerran viikossa.

 

Banaanileipään saa käytettyä sekä graham- että vehnäjauhoja ja vielä muutama mustaksi mennyt banaani sujahtaa muussattuna taikinaan. Jes!

Tästä löydät banaanileivän ohjeen.

Pizza pelastaa siivouksen. Jauhoja taikinaan, tomaattimurskaa kastikkeeseen ja lisätäytteeksi purkkivarastoni kapriksia ja oliiveja. Nam!

Täydellisen pizzan löydät  täältä.

Lopputulos on hieno: kaaos on poissa. Olokin on ihan mukava. Liitän lopuksi KonMarin siivousoppeihin omani. Teen suunnitelman jatkuvasta raivauksesta – ja listan ruokaostoksista, joita todella tarvitsen. Muuta asiat ovat hankintakiellossa, ainakin toistaiseksi. Varsinkin porkkanat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla