Venäläisiin suolakurkkuihin tulee sekä piparjuurta että valkosipulia. Maku on yksiselitteisesti paras.
Ohje on peräisin vanhempieni tuttavapariskunnalta 90-luvun alusta. Meillä kotona kurkkuja on tehty tämän ohjeen mukaan siis vuosikymmeniä, ja repaleista ohjetta vaalittu kuin kallisarvoista aarretta.
Jos valkosipulin määrä hurjistuttaa, sitä voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Mustaherukanlehdet ovat ehdoton aines!
Venäläiset suolakurkut
Ainekset
Työvaiheet
1. Kiehauta vesi ja suola. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Kuumenna purkkeja 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Pese kurkut harjalla tai pesuhanskalla kuumassa vedessä.
4. Asettele kurkut purkkiin pystyasentoon. Lisää pohjalle, väliin ja päälle mustaherukanlehdet, tilliä, valkosipulia, piparjuurta ja punapippuria.
5. Kaada suolavesi tölkkeihin. Huolehdi, että kurkut peittyvät kokonaan (käytä tarvittaessa painoa).
6. Säilytä purkkeja huoneenlämmössä valolta suojattuna viikko.
7. Siirrä kurkut kylmään. Ne ovat syötäviä noin kuukauden kuluttua purkituksesta.
Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.
Edelleen lähes kaikki reseptintarjoajat sekoittavat maustekurkun suolakurkusta. Tässäkin ohjeessa hapate puuttuu, joten se on maustekurkku...... HALOO.
Nuo mustaherukan lehdet ovat mainitsemasi hapate
Luepa eka kommentoija ohje uudelleen! Tässä ei ole kyse marinaadista.
onko punapippuri sama kuin chili (ei kai roseepippuri kuitenkaan)?
Tein tällä ohjeella kurkkuja . Purkitin ,laitoin kannet kiinni, nytkö annan niiden olla lämpimässä viikon ?
Olen huolissani botuliinista. Tällä ohjeella tehdyt säilykeet eivät umpioituneet eli mahdollisuus hermomyrkyn kehittymiselle on? Vai onko liuos riittävän suolainen estämään bakteerin kasvun, kun nämä ovat huoneenlämmössä näin kauan. Taidan heittää omani menemään...harmi, kun ei tullut mieleen ennen valmistusta.
Botuliinia muodostuu vain umpioitaessa, tässä ohjeessa ei sellaista vaaraa ole.
Minä laitoin roseepippuria ja luulen että samaa pippuria on tarkoitettu punapippurilla. Kun kysyin kaupoista punapippuria,kaikki tarjosivat roseepippuria ja sanoivat etteivät ole muuta punaista pippuria kuullutkaan...
Maicculi jätä ihmeessä purkit löysästi auki muuten rupeavat "poksahtelemaan" huoneenlämmössä. Tai jos teet umpiotölkkeihin missä kumitiiviste niin ilman sitä tiivistettä...
Ohje on venäläisen hapankurkun ja suolakurkun välimuoto. Huoneenlämmössä ja kansi raollaan käynnistyy maitohappokäyminen, mikä säilöö kurkut. Tällä menetelmällä on aiemmin säilötty paljon muutakin, kuin kurkkuja. Nytkin moni tekee esim. hapankaalia.
Siis jätänkö viikoksi tuon kannen nyt raolleen ja sitten kiini ja kylmään??
Me ollaan pidetty 3 päivää huoneenlämmössä kansi kiinni välillä löysäten ja sitten kylmään. Niin hyviä...
suolaa 150 g tuohon määrään kurkkuja, vettä 3 lt punapippuria saa kyllä maustekaupoista.