Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 179 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Ihana ranskalainen clafoutis on kirsikkaherkku, joka on koostumukseltaan uunivanukkaan ja pannukakun välissä. Pehmeän täyteläinen clafoutis syntyy tällä ohjeella hetkessä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli clafoutis

Ainekset

500
g
kirsikoita
n. 1,5
dl
kermaviiliä tai paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoa
2
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
halutessasi koristeluun tomusokeria tai mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Vuoraa noin kahden litran vetoinen uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Jos käytät pyörää vuokaa, halkaisija on 20-22 cm.
  3. Kaada marjat vuoan pohjalle. Sekoita muut ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada marjojen päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes massa on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
  5. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Voit koristella clafoutiksen tomusokerilla tai mintunlehdillä.

Vinkki! Voit tehdä clafoutiksen myös muista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai mustikoista.

Kommentit (8)

Pirjoterhi

Todella hyvä kirsikkaherkku ja yksinkertainen tehdä. Syötiin mascarponekermavaahdon kanssa. Parasta kylmänä. Tätä tehdään toistekin.

Vierailija

Vain 1 dl maitoa?

Vierailija

Kermaviili tai jogurttihan on myös nestettä. Hyvä ja helppo resepti,nam! Karviaiset voisi sopia myöskin tähän ohjeeseen.

Vierailija

Leivonnaisesta tuli todella kaunis ja tuoksukin oli houkutteleva, mutta maku oli pettymys. Maku oli kuin uunimunakasta kirsikoilla, maistui pelkältä kananmunalta.

Vierailija

Pystyisiköhän tätä tekemään maidottomana 🤔

maruska

Hei minulla nyt vain pakastemarjoja joten tuleeko liian vetiseksi ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi. Pakastemarjoilla lopputuloksesta tulee tosiaan helposti liian vetinen. Jos innostut kuitenkin kokeilemaan, kannattaa laittaa marjoja vain vähän (arviolta puolet ohjeen määrästä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainek­set. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmafinancier

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
5
valkuaista
2
dl
mantelijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
dl
vadelmasosetta (n. 2 dl pakastevadelmia sulatettuna)
LISÄKSI
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  2. Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Raikkaimmat leivontarendit tulevat nyt Japanista ja Pariisista. Suolainen ja uma­minen miso on loistava pari makealle banaanille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miso-banaanileipä

Ainekset

3
kypsää banaania
1
dl
cashewpähkinöitä
75
g
voita
50
g (3 rkl)
misotahnaa
1
dl
siirappia
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kanelia
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
PINNALLE
2
pientä banaania
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
tl
misoa
2
rkl
tummaa siirappia
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm).

  2. Muussaa banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät muutamaan osaan veitsellä. Sulata voi ja sekoita joukkoon miso, siirappi ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan pähkinöiden ja banaanisoseen kanssa. Kaada taikina vuokaan.

  3. Leikkaa pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle kehän muotoon. Ripottele siemenet päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.

  4. Sekoita miso ja siirappi pienessä kulhossa. Irrota miso-banaanileipä tarjoiluvadille ja lusikoi misosiirappi pinnalle.

Kommentit (0)