Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 168 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lasagnen kevyempään versioon upotetaan maukasta tomaattikastiketta, reilummin kasviksia, proteiinirikasta rahkaa ja raikasta sitruunaa.

Lasagnesta tulee helposti rasvapommi. Kun teet valkokastikkeen kevyemmin, lasagne kevenee kummasti. Tällä reseptillä tehdessäsi kaloreita kertyy yhteen annokseen 495. Jos haluat pihistää kaloreista vielä himpun verran lisää, vaihda lasagnelevyt kesäkupitsasta leikattuihin siivuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + paisto 45 min

Maailman paras kevytlasagne

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
400
g
naudanjauhelihaa, jonka rasvapitoisuus on enintään 10 %
125
g
kirsikkatomaatteja
400
g
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
suolaa
½
sitruuna
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Valkokastike
1
prk
3 juuston kermaa
250
g
(rasvatonta) maitorahkaa
½
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja juurekset hyvin pieneksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit ja juurekset loppuvaiheessa. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää myös tomaattimurska, hunaja, balsamiviinietikka ja kalakastike. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja mehulla. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
  2. Valmista kastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuori ja suola. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes rahkakastikkeesta. Toista sama kahdesti.
  3. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Kokeilija

Kevyemmän saa kun jättää valkokastikeen kokonaan pois.
Itse lisään ruskitetun jauhelihan joukkoon ison purkin paseerattua tomaattia ja pippurikerma purkin + vettä

Vierailija

Montanko grammaa on tuo yksi annos?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pecorino-juuston höystämä cacio e pepe on klassikkopasta, josta tuli hitti. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu rucolaa, mutta sen pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rucola-juustopasta

Ainekset

200
g
pecorinojuustoa
1
rkl
suolaa
400
g
spagettia
1
tl
mustapippuria myllystä
25
g
voita
2-3
dl
pastan keitinvettä
50
g
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vegaaninen puttanesca-pasta saa kirpeän suolaisuutensa kapriksista ja oliiveista. Vegaaniravintolaa pyörittävän Anne Saarenojan bravuurissa on sopivasti chiliä, tomaattia ja loraus kookoskermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen puttanesca-pasta

Ainekset

300
g
(gluteenitonta) pastaa
400
g
kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä
½–1
chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
1
dl
kapriksia
1
tl
provencale-yrttiseosta
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kookoskermaa
(pastan keitinvettä)
tuoretta timjamia viimeistelyyn

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
  2. Halkaise puolet kirsikkatomaateista. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
  3. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää halkaistut tomaatit. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja puolet kapriksista, yrttiseos sekä pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  4. Paista kokonaisia tomaatteja paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat pintaansa väriä.
  5. Lisää kookoskerma ja tarvittaessa pastan keitinvettä kastikkeeseen.
  6. Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen. Viimeistele annokset kapriksilla, paistetuilla tomaateilla ja hienonnetulla timjamilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä on tuleva bravuuripastasi! Ruusukaali ja pekoni ovat nimittäin mahtava makupari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-ruusukaalipasta

Ainekset

200
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
100
g
gruyère-juustoa
1
pkt
pekonia
1/2
dl
balsamico-etikkaa
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Leikkaa kannat pois ja puolita kaalit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valko sipulinkynnet. Leikkaa pekoni noin sentin mittaisiksi pätkiksi.
  2. Laita pastavesi kiehumaan.
  3. Nosta pekoni kylmälle pannulle ja laita hella päälle. Kun pekoni alkaa kypsyä ja rasva irrota, lisää ruusukaalit, sipuli ja valkosipuli. Paista pannulla, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää balsamico ja laske pannun lämpötilaa. Anna muhia sillä välin, kun keität pastan.
  4. Ota pastavedestä 1½ desiä vettä talteen ennen kuin valutat pastan. Kaada vesi ja ripottele juusto pannulle. Sekoita voimakkaasti, jotta juusto ja vesi sekoittuvat kastikkeeksi. Lisää pasta ja sekoita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

Sepe

Ihana kesäruoka. Nyt on syksy.