Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lasagnen kevyempään versioon upotetaan maukasta tomaattikastiketta, reilummin kasviksia, proteiinirikasta rahkaa ja raikasta sitruunaa.

Lasagnesta tulee helposti rasvapommi. Kun teet valkokastikkeen kevyemmin, lasagne kevenee kummasti. Tällä reseptillä tehdessäsi kaloreita kertyy yhteen annokseen 495. Jos haluat pihistää kaloreista vielä himpun verran lisää, vaihda lasagnelevyt kesäkupitsasta leikattuihin siivuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + paisto 45 min

Maailman paras kevytlasagne

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
400
g
naudanjauhelihaa, jonka rasvapitoisuus on enintään 10 %
125
g
kirsikkatomaatteja
400
g
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
suolaa
½
sitruuna
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Valkokastike
1
prk
3 juuston kermaa
250
g
(rasvatonta) maitorahkaa
½
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja juurekset hyvin pieneksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit ja juurekset loppuvaiheessa. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää myös tomaattimurska, hunaja, balsamiviinietikka ja kalakastike. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja mehulla. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
  2. Valmista kastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuori ja suola. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes rahkakastikkeesta. Toista sama kahdesti.
  3. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Kokeilija

Kevyemmän saa kun jättää valkokastikeen kokonaan pois.
Itse lisään ruskitetun jauhelihan joukkoon ison purkin paseerattua tomaattia ja pippurikerma purkin + vettä

Vierailija

Montanko grammaa on tuo yksi annos?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-fetaspagetti

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sormisuolaa
2
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
400
g
spagettia
1
sitruuna
15
g
isoa basilikanlehteä
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kul­hoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suo­la ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpape­rille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
  2. Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raas­ta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kul­hoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäk­si pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
  3. Ota parsat uunista ja kääntele basilikan­lehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lasagnen tapaan kerrosteltu kukkakaali-parsakaalivuoka on kaikkien juhlien ja sielukkaiden hetkien herkkuruoka, joka vie kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t + kastikkeen maustuminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-parsakaalivuoka

Ainekset

Kasvisjauhiskastike
2
ruukkua korianteria
4
valkosipulinkynttä
2
isoa sipulia
2
lehtisellerin vartta
1
pieni vihreä paprika
1
pieni porkkana
4
rkl
oliiviöljyä
500
g
kasvisjauhista
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
rkl
berbere-mausteseosta
2
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
kanelia
1
tl
fenkolinsiememeniä
¼
tl
mustapippuria
2
kasvisliemikuutiota
2
kevätsipulia
Juustokastike
1
prk (250 g)
mascarponea
2
dl
kuohukermaa
3
luomukananmunaa
1
ps (150 g)
emmental-juustoraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
hunajaa
Lisäksi
1
(400 g)
parsakaali
1
(500 g)
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (125 g)
mozzarellaa
100
g
parmesaanijuustoa
2
ps (à 150 g)
emmental-juustoraastetta
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kasviskastike kypsennystä edeltävänä päivänä. Soseuta yksi ruukku korianteria valkosipulin kanssa sileäksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi lehtiselleri ja paprika. Raasta porkkana.

  2. Laita porkkanaraaste, puolet korianteritahnasta ja öljy pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna, lisää kasvisjauhis ja paista sekoittaen.

  3. Lisää sipulit, lehtiselleri ja paprika. Kypsennä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja laita ne kattilaan tomaattipyreen kanssa, kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet, liemikuutiot ja loppu korianteritahna.

  5. Peitä kannella ja anna hautua 30 minuuttia. Hienonna toinen ruukku korianteria ja kevätsipuli ja lisää ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 10 minuuttia. Siirrä kastike viileään yön ajaksi.

  6. Seuraavana päivänä sekoita juustokastikkeen aineet kulhossa.

  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kaalit isoiksi paloiksi, hienonna myös varret. Levitä kaalit isoon uunivuokaan, pirskottele 2 rkl öljyä päälle.

  8. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. Kasaa vuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja juustoraasteita. Revi kerrosten väleihin basilikaa ja korianteria. Tee ylin kerros mozzarellaviipaleista, lopuista yrteistä ja juustoraasteista. Rouhi mustapippuria pinnalle.

  9. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi yrteillä ja chilillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Jonkinlainen kevytversio tästä reseptistä olisi kyllä paikallaan! Tarvitaan suorastaan hengästyttävä määrä aineosia, ja erilaisten juustojen ja kananmunien määrä takaa sen, että ruoka on varsinainen kalori- tai ainakin kolesterolipommi, niin houkuttelevalta kuin ruoka nimensä perusteella kuulostikin. - Ei mene kokeiluun!

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä lasagnen nopeassa arkiversiossa ricottajuusto ja mozzarella korvaavat juustokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaralasagne

Ainekset

1
pkt (250–300 g)
tuoremakkaroita (chorizoa tai muuta mausteista makkaraa)
1
rkl
öljyä
1
prk (500 g)
basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
1
(125 g)
buffalomozzarellapallo
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
5
lasagnelevyä
Vuoan voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa tuoremakkarat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet öljytilkassa paistokasarissa.
  2. Lisää kasariin pastakastike, sokeri, suola ja mustapippuri. Tarkista maku, lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sillä valmiiden pastakastikkeiden suolaisuudessa on eroja.
  3. Revi mozzarella hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita mozzarella ja ricottajuusto yhteen haarukalla kulhossa.
  4. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm). Kaada tuoremakkarakastike vuokaan, nostele joukkoon juustotahnaa.
  5. Paloittele lasagnelevyt. Laita palat vuokaan kastikkeen sekaan niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Valuta päälle vielä öljyä. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
     

Kommentit (1)

Miika

Turha laittaa uuniin. Tekee kasarissa, eli kattila lasagne🙂

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea leipämuru yhdistettynä suolaisen anjoviksen puraisuun tekee pastasta astetta parempaa arkiruokaa. Anjovis hajoaa kuuman öljyn joukkoon ja antaa ruualle säväyksen, jota chili ja valkosipuli komppaavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Anjovispasta

Ainekset

400
g
linguinepastaa tai spagettia
1
prk (125/79 g)
anjoviksia
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
100
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
Leipämuru
50
g
kuivahtanutta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
3
lehtipersiljanoksaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Valuta ja hienonna anjovikset. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna chilit. Poista chileistä siemenet. Leikkaa lehtikaaleista ko­va lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Tee leipämuru. Hienonna leipä veitsellä. Murua tulisi olla noin 2 dl. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se leipämurun joukkoon. Kaada murut talouspaperin päälle valumaan. Pyyhi pannu puhtaaksi.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Kuumenna öljy pannussa, lisää anjovikset ja paista, kunnes kalat alkavat liueta öljyn joukkoon. Lisää valkosipulit ja chili. Paista sekoittaen minuutti ja lisää lehtikaali.

  6. Nostele kypsä pasta suoraan kattilasta pannulle pastakauhan avulla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

  7. Purista sitruunasta mehua 1 rkl pastan joukkoon. Mausta ruoka mustapippurilla.

  8. Jaa pasta lautasille ja ripottele rapeaa leipämurua päälle.

Kommentit (0)