Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lasagnen kevyempään versioon upotetaan maukasta tomaattikastiketta, reilummin kasviksia, proteiinirikasta rahkaa ja raikasta sitruunaa.

Lasagnesta tulee helposti rasvapommi. Kun teet valkokastikkeen kevyemmin, lasagne kevenee kummasti. Tällä reseptillä tehdessäsi kaloreita kertyy yhteen annokseen 495. Jos haluat pihistää kaloreista vielä himpun verran lisää, vaihda lasagnelevyt kesäkupitsasta leikattuihin siivuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + paisto 45 min

Maailman paras kevytlasagne

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
400
g
naudanjauhelihaa, jonka rasvapitoisuus on enintään 10 %
125
g
kirsikkatomaatteja
400
g
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
suolaa
½
sitruuna
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Valkokastike
1
prk
3 juuston kermaa
250
g
(rasvatonta) maitorahkaa
½
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja juurekset hyvin pieneksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit ja juurekset loppuvaiheessa. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää myös tomaattimurska, hunaja, balsamiviinietikka ja kalakastike. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja mehulla. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
  2. Valmista kastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuori ja suola. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes rahkakastikkeesta. Toista sama kahdesti.
  3. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (5)

Kokeilija

Kevyemmän saa kun jättää valkokastikeen kokonaan pois.
Itse lisään ruskitetun jauhelihan joukkoon ison purkin paseerattua tomaattia ja pippurikerma purkin + vettä

Vierailija

Montanko grammaa on tuo yksi annos?

Vierailija

Ihan hyvä tuli, mutta aika sitruunainen, ehkä jätän seuraavalla kerralla sitruunan kuoriraasteen toisesta kastikkeesta pos.

Vierailija

Mahtaa tulla rutikuiva tuolla nestemäärällä

Vierailija

Aineksissa 1/2 sitruuna ja 1/2 sitruunan kuori, ohjeessa lisätään kaksi kertaa sitruunankuorta. Oliko ajatuksena laittaa jauhelihakastikkeeseen kuorta vai mehua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Jauhelihabulgurpilaff
Jauhelihabulgurpilaff

Maukas arkiruoka Lähi-Idästä. Helppo tehdä kasvisversiona, kun jättää jauhelihan pois ja korvaa sen vaikka toisella purkilla kikherneitä. Tarjoa jugurttikastikkeen kanssa. Ilman sitä voi olla vähän kuiva, sen kanssa hieno kokonaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 isoa annosta
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Bulgurpilaff jauhelihasta

Ainekset

4
dl
bulguria (isojyväistä, jos löytyy)
400
g
jauhelihaa
1
keltasipuli
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyree
1
pkt/prk
keitettyjä kikherneitä
1,5
tl
seitsemän mausteen maustesekoitusta
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
chilipulveria
suolaa ja pippuria
6
dl
kiehunutta kuumaa vettä
4
rkl
öljyä paistamiseen (oman maun mukaan)
Jugurttikastike
4
dl
turkkilaista jugurttia
1
limen raastettu kuori ja mehu
1
rkl
kuivattua minttua
1
valkosipulin kynsi
1/2
tuore punainen chili
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Bulgur:
1. Pilko sipuli ja paista kuultavaksi öljyssä.
2. Lisää jauhelihat ja ruskista.
3. Pilko tomaatti kuutioiksi ja lisää pannulle yhdessä tomaattipyreen ja mausteiden kanssa ja paista hetki.
4. Lisää sen jälkeen valutetut ja huuhdotut kikherneet ja bulgur. Sekoita hyvin.
5. Kaada päälle kuuma vesi, sekoita ja kypsennä kannen alla kunnes bulgur kypsynyt (15.20 min). Jos bulgur tuntuu liian kuivalta, lisää vettä loppuvaiheessa.

Jugurttikastike:
1. Raasta limestä vihreä osa ja purista mehu.
2. Laita limen mehu ja kuori kulhoon, lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, minttu ja hienoksi hakattu chili.
3. Sekoita jugurtin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mehevä sienilasagne vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Sienet paahdetaan ensin uunissa ja sitten vielä ruskistetaan pannulla, jolloin niihin saadaan tuplasti makua. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ottolenghin sienilasagne

Ainekset

900
g
herkkusieniä
300
g
osterivinokkaita
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
kasvislientä kuumana
90
g
kuivattuja sieniä
2
kuivattua chiliä
1
sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
porkkana
3
rkl
oliiviöljyä
200
g
tomaattimurskaa
¾
dl (75 g)
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
7
dl
vettä
dl
kasvikermaa
1
ruukku basilikaa
1
iso ruukku lehtipersiljaa
150
g
vegejuustoraastetta
24
lasagnelevyä
VIIMEISTELYYN
oliiviöljyä ja lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sienet ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen.

  2. Laita kasvisliemi, kuivatut sienet ja chilit kulhoon. Liota puoli tuntia. Purista sienistä neste (säästä liemi) ja pilko sienet. Hienonna chilit.

  3. Hienonna sipulit ja porkkana. Paista niitä keskilämmöllä öljyssä isossa kasarissa 8 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Hauduta noin 7 minuuttia välillä sekoittaen.

  4. Lisää uunissa paahdetut sienet, liotetut sienet ja chilit kasariin. Anna hautua 9 minuuttia. Älä sekoita, vaan anna sienten ruskistua ja rapeutua kasarin pohjalla.

  5. Lisää sienten liotusliemi ja vesi. Anna hautua 25 minuuttia tai kunnes kastike on paksua. Lisää 1 desilitra kasvikermaa.

  6. Hienonna yrtit ja yhdistä ne juustoon.

  7. Laita lasagnevuoan pohjalle vähän kastiketta, lisää päälle vähän juustoraasteseosta ja lasagnelevyjä. Täytä tässä järjestyksessä kolme kertaa ja lisää lopuksi vielä kastike ja juustoraaste.

  8. Kaada loppu kerma ja hieman oliiviöljyä lasagnen päälle. Peitä foliolla ja laita 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

  9. Ota folio pois, nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista lasagnea vielä noin 12 minuuttia. Laita lopuksi grillivastus päälle 2 minuutiksi tai kunnes reunat ovat tummia ja rapeita. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  10. Viimeistele lehtipersiljalla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Todella hyvää.

Jande

Missä lukee ainesosaluettelossa että pitää olla kuivatut sienet (jotka liotetaan kasvisliemessä jne..)?? Voiko olla tuoreita osterivinokkaita? Hieman epäselvää sanoisinko..

Jande

No nyt löytyi pahoittelut! Lukijan moka 👀

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvisten mieto maku saa paahtamisesta lisää ytyä. Uunissa paahdetuista kesäkurpitsoista valmistuu peston tapainen kastike parmesaanin, siementen ja yrttien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsaspagetti

Ainekset

350
g
spagettia tai muuta pastaa
Kastike
3
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
kokonainen valkosipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
suolaa, mustapippuria, kuivattua chiliä myllystä
dl
raastettua parmesaania
1
ruukku basilikaa
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä
Viimeistelyyn
oliiviöljyä
Tarjoiluun
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halkaise valkosipulista ”hattu” irti. Laita valkosipuli pellille. Valuta valkosipulille ja kesäkurpitsoille öljyä. Mausta kesäkurpitsat suolalla, pippurilla ja chilillä.
  2. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Laita ¾ kesäkurpitsaviipaleista tehosekoittimeen. Laita loput sivuun tarjoilua varten. Purista tehosekoittimeen paahdetut valkosipulit. Lisää parmesaani, basilikanlehdet, sitruunamehu ja siemenet. Aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että kastike sekoittuu pastaan helposti.
  5. Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele kesäkurpitsaviipaleilla ja raastetulla parmesaanilla. Lisää halutessasi päälle raastettua sitruunankuorta.

Vinkki: Voit halutessasi paistaa kesäkurpitsat pannulla öljyssä.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi otsikossa valehdellaan? Miksei tuon ruuan nimi voi rehellisesti olle kesäkurpitsapasta jos kaikki mahdollinen kelpaa?

Kuvassa ei ole spagettia, vaan rigatone -pastaa. Sen verran näkee sokea Reettakin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Perinteisesti sahramirisotto tarjotaan Italiassa osso buco milanesen kanssa. Shramirisotto saa makua viinin sijaan kuivasta sherrystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sahramirisotto

Ainekset

1
l
kasvis- tai kanalientä
1
tl
sahramia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
75
g
voita
75
g
parmesaanijuustoa
½
tl
suolaa
dl
kuivaa sherryä
4
dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemi kattilassa ja ota ½ dl lientä erilliseen kulhoon. Jauha sahramit puhtaassa morttelissa ja sekoita kulhossa liemen kanssa. Pidä liemi lämpimänä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi voi. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Sulata kolmannes voista laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää salottisipulit ja suola. Kuullota pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti.

  4. Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia sekoittaen, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada sherry kattilaan. Sekoita, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt.

  5. Lisää sahramiliemi sekoittaen. Lisää sitten kerralla noin puolet liemestä, ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.

  6. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita loppu voi ja parmesaani risottoon. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoa risotto heti.

Kommentit (0)