Lasagnen kevyempään versioon upotetaan maukasta tomaattikastiketta, reilummin kasviksia, proteiinirikasta rahkaa ja raikasta sitruunaa.
Lasagnesta tulee helposti rasvapommi. Kun teet valkokastikkeen kevyemmin, lasagne kevenee kummasti. Tällä reseptillä tehdessäsi kaloreita kertyy yhteen annokseen 495. Jos haluat pihistää kaloreista vielä himpun verran lisää, vaihda lasagnelevyt kesäkupitsasta leikattuihin siivuihin.
Maailman paras kevytlasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja juurekset hyvin pieneksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit ja juurekset loppuvaiheessa. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää myös tomaattimurska, hunaja, balsamiviinietikka ja kalakastike. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja mehulla. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
- Valmista kastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuori ja suola. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes rahkakastikkeesta. Toista sama kahdesti.
- Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.
Kevyemmän saa kun jättää valkokastikeen kokonaan pois.
Itse lisään ruskitetun jauhelihan joukkoon ison purkin paseerattua tomaattia ja pippurikerma purkin + vettä
Montanko grammaa on tuo yksi annos?
Ihan hyvä tuli, mutta aika sitruunainen, ehkä jätän seuraavalla kerralla sitruunan kuoriraasteen toisesta kastikkeesta pos.
Mahtaa tulla rutikuiva tuolla nestemäärällä
Aineksissa 1/2 sitruuna ja 1/2 sitruunan kuori, ohjeessa lisätään kaksi kertaa sitruunankuorta. Oliko ajatuksena laittaa jauhelihakastikkeeseen kuorta vai mehua?