Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Mehevää suklaata, suolaisia pähkinöitä, makeaa toffeeta ja raikasta ranskankermaa. Toisin kuin voisi luulla, tämä kakkujen kuningatar ei vaadi tuntikausien näpertelyä. Yhden vaahdon taktiikka suoristaa mutkat leivonnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
2 t + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maailman muhkein suklaakakku

Ainekset

Kakku
3
dl
vettä
3
dl
muscovadosokeria
1,5
dl
tummaa kaakaojauhetta
6
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
¾
tl
leivinjauhetta
¾
tl
ruokasoodaa
175
g
voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
Suklaamousse
600
g
ranskankermaa
300
g
tummaa suklaata
1
dl
tomusokeria
Väliin ja koristeeksi
1
prk (n. 400 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
250
g
suolapähkinöitä
suklaakonvehteja
vohveleita ja pähkinäpatukoita
tuoreita laakerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Valmista kakkutaikina. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä.
  5. Valmista suklaamousse. Nosta ranskankerma huoneenlämpöön lämpenemään. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa kulhossa välillä sekoitellen. Jätä suklaasula jäähtymään huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Vatkaa sokeri ranskankermaan. Kaada jäähtynyt suklaasula nauhana ranskankerman joukkoon edelleen vatkaten.
  6. Jos kakku on paistopinnaltaan kupera, suorista pinta leikkaamalla pala pois. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  7. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pinnalle puolet kondensoidusta maidosta. Ripottele pinnalle reilusti suolapähkinöitä. Lusikoi suolapähkinöiden päälle noin yhden sentin kerros suklaamoussea. Nosta seuraava kakkulevy paikoilleen ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen väli. Jätä muutama ruokalusikallinen kondensoitua maitoa koristeluun. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen.
  8. Levitä loppu suklaamousse kakun kuorrutteeksi.
  9. Koristele kakku kranssimaiseen tapaan halkaistuilla suklaakonvehdeilla, suolapähkinöillä, vohvelinpaloilla, laakerinlehdillä ja kondensoidulla maidolla (voit ohentaa sitä tilkalla maitoa tai kermaa, jotta saat sen helpommin valutettua kakun päälle).

Vinkki! Haluatko valmistaa kapean ja korkean kakun, kuten kuvassa? Leivo taikinasta kaksi haljaisijaltaan 20-senttistä kakkua ja leikkaa ne kahtia, jolloin saat neljä kakkulevyä.

Kuorruta kakku tarjoamista edeltävänä päivänä. Lisää koristeet vähän ennen tarjoilua, jotta ne eivät nahistu.

Kommentit (8)

Vaikeaa

Mikäköhän olisi tämä monimutkainen monen vaahdon taktiikka? Ihan tavallinen ohjehan tuo on

🍰🍰

Kuulostaa hyvältä! Iso annos, aion kokeilla puolta pienempää. Hieman epäilyttää se, että kondensoitu maito on todella makeaa; tuleeko kakusta liian imelä?

🌻

Kakun tehneet, eikö vaadi kostutusta?

Kotileipuri

Osaisiko joku kommentoida tuohon suköaamousseen! Tein kakun kuorrutusta vajaaksi jähmettymään jääkaappiin. Tein moussen ohjeen mukaan, mutta se oli hyvin erilaista kuin tuossa kuvassa näkyvä kuorrute. Oma mousseni jäi paljon vaaleammaksi (käytin Fazerin tummaa leivontasuklaata) ja HYVIN löysäksi kylmänäkin. En usko että uskallan laittaa sitä kakun päälle. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa?

🌻

Tämä kakku todellakin vaatii kostutuksen. Itse kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla, mutta liian vähän valitettavasti. Ihan reilusti saa siis kostuttaa, ettei ole liian kuivaa.

Vierailija

Sama ongelma moussen kanssa, meni aivan löysäksi ja vaikka yritin jäähdyttää jääkaapissa, ei paksuuntunut. Valui maidon lailla pois kakun välistä. Päälle ei voinut laittaa.

Vierailija

Moussen ongelma johtuu varmaankin ranskankermasta. Kannattaa käyttää Valion Creme Fraichea, esim. Arlan Lempi on liian juoksevaa.

Vierailija

creme fraishe oli tosi hapan joku toinen kuorrute varmaan parempi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Oikaise taikinassa ja panosta täytteeseen. Näin syntyy syyssesongin huikeimman makuinen riistapiiras.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-peurapiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikina (600 g)
100
g
lehtikaalia
400
g
peuran jauhelihaa
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
kermaa
1
kananmuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
omenaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Hölskytyssipulit
2
punasipulia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
öljyä
2
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi lehdet. Paista jauhelihaa voissa noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, muna ja juustoraaste. Hienonna persilja ja sekoita siitä puolet kermaseokseen. Säästä loppu persilja koristeeksi. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevy puolta ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä uunipellille. Levitä kaali-jauhelihaseos levylle niin, että reunoista jää 2 cm ilman täytettä. Nipistä taikinalevyn kulmat kiinni ja nosta reunat pystyyn. Lusikoi kermaseos piirakalle ja lado omenat rennosti päälle. Voitele reunat munalla. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi tiiviskantiseen rasiaan. Lisää etikka, öljy, hunaja ja suola. Sulje rasia ja hölskyttele noin minuutti. Levitä sipulia lämpimän piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele persilja päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)