
Tämän suklaakakun ainekset ovat luultavasti jo kaapissasi. Kakku on paitsi maailman helpoin, myös vegaaninen.
”Olisipa kahvin kanssa jotain hyvää.”
Vastaus tuttuun pulmaan on helppo suklaakakku, jonka taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Edes kananmunia ei tarvita, joten kakusta saa helposti vegaanisen käyttämällä kauramaitoa.
Ideana on sekoittaa kaakaojauhe, sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suolaripaus kulhossa. Tämän jälkeen joukkoon lisätään öljy, maito ja kahvi. Vaikka tuntuu arveluttavalta, kahvin on hyvä olla kuumaa. Sen ansiosta taikinasta tulee nopeasti tasaista ja taikinan kypsyminen käynnistyy saman tien.
Koska kakku on niin nopeasti uunivalmis, on hyvä voidella ja jauhottaa vuoka jo ennen taikinan sekoittamista. Hyvä valinta on rengasvuoka, jossa kakku kypsyy tasaisesti.
Tärkeää on käyttää taikinaan hyvin miedonmakuista öljyä. Tavallisen rypsiöljyn lisäksi tarkoitukseen sopii myös oliiviöljy, jonka mieto maku on erikseen mainittu pakkauksessa.
Helppo suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja korppujauhota pieni rengasvuoka (tilavuus noin 1,5 l).
- Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Lisää öljy, kauramaito ja kuuma kahvi. Sekoita vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vadille. Tarjoa lämpimänä jätskin ja minkä tahansa marjojen kanssa.
Vinkki! Jos maltat antaa kakun jäähtyä, se leikkautuu kauniimmin.
Tämmöistä olen tehnyt 80-luvulta alkaen. Jos jäähdyttää kakun ja kuorruttaa tomusokeri-kaakao-keiju-kuorrutteella, saa luxus-version.
Kyllä, kyseessä on hyväksi havaittu ja helppo tapa tehdä suklaakakku, josta on varmasti erilaisia versioita. Kiitos kuorrutusvinkistä!
Käytän öljyn sijaan sulatettua voita ihan maun takia. Herkkua on!
Jos öljyn korvaa voilla, niin paljonko se on grammoissa?
Onko kaakao ns tummaa cacaota vai ihan perus oboyta tms...?
125 grammaa,leivontakirjan muuntotaulukon mukaan
Tavallista kaakaota käytetään leivonnassa. Oboy tuskin antaa tarpeeksi vahvaa suklaan makua. Alan tässä juuri kokeilemaan tätä reseptiä. Kuulostaa helpolta vaihtoehdolta yleensä leipomalleni ruotsalaiselle kladdkakanille.
Aion kokeilla. Voinko käytttä mantelijauhoja. Vehnäjahojen sijaan
Eipä löydy kauramaitoa😳
Voiko kauramaidon korvata esim rasvattomalla?
Miksi ihmeessä pitää olla jotain vegaanista jätskiä tai kauramaitoa. Kiva resepti jota ei pidä vegaanihömpällä pilata. Kokeilen tavallisella maidolla, se tekee muistakin kakuista hyvää.
Kiva resepti muuten, mutta öljy pilaa sen ja tekee kakusta raskaan, valmiiksi hiukan härskiintyneen makuisen ja epämiellyttävän niljakkaan! Kaikki (leivonta) ohjeet mihin tulee paljon öljyä, ovat melkein poikkeuksetta sutta ja sekundaa! Ilman öljyäkin saa suussa sulavan, rakenteeltaan hyvän, suklaakakun tehtyä!
Öljy ei vaikuta rakenteeseen, ei makuun...Mikä öljyn juju tässä siis on?
Voi on ainoa oikea leivonta "rasva!"
Kakun leipominen aloitetaan vuoan voitelulla ja korppujauhotuksella. Vasta sitten aloitetaan taikinan teko. Näin valmista taikinaa ei tarvitse seisottaa vaan sen saa kaataa suoraan vuokaan ja laittaa uuniin (kunhan on muistanut laittaa sen ajoissa lämpiämään). Nykyään ohjeissa usein vuoan valmistelu on ohjeessa keskellä. Miksi?