Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Löysikö banoffee haastajansa? Kun vaihdat banaanin ananakseen, saat tietenkin pinoffeen. Tämä herkkujen herkku valmistuu ilman uunia.

Banoffee on alkuperältään englantilainen jälkiruokaherkku, jonka nimi on yhdistelmä sanoista banaani ja toffee. Siinä keksimuruista ja voisulasta valmistettu pohja päällystetään banaaniviipaleilla, dulce de lechella eli notkealla toffeella ja kermavaahdolla.

Pinoffee on puolestaan leikkimielisesti nimetty banoffeen pikkusisko, jossa banaani on vaihdettu ananakseen.

Helpoiten tarkoitukseen sopivat säilykeananakset. Ne kannattaa valuttaa kunnolla ennen käyttöä, jotta piirakkaan ei kerry ylimääräistä kosteutta. Täytteeksi voi myös paloitella tuoretta ananasta, jonka maku on usein säilykeversioita hapokkaampi.

Ananasten alle levitetään tuttuun tapaan kerros karamellisoitua kondensoitua maitoa eli dulce de lechea.

Kaupan leivontatarvikehyllyllä kannattaa olla tarkkana, että valitsee käyttöönsä oikean purkin.

Karamellisoitu kondensoitu maito on kuin paksua toffeekastiketta, jossa on ihanan paahteinen maku. Sitä käyttämällä herkku valmistuu nopeasti.

Tavallinen makeutettu kondensoitu maito on puolestaan löysää ja vaaleaa. Sen voi kuitenkin karamellisoida itse keittämällä säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä kannen alla puolitoista tai kaksi tuntia. Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pohjan jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pinoffee

Ainekset

175
g
digestivekeksejä
75
g
suolapähkinöitä
100
g
voita
Täyte
2
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
tlk
ananaspaloja
(Päälle
kaakaojauhetta tai suklaarouhetta)

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit ja suolapähkinät koneella. (Tai laita keksit muovipussiin ja nuiji kaulimella ja hienonna pähkinät veitsellä).

  2. Sulata voi ja sekoita keksi-suolapähkinärouheen joukkoon.

  3. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun (noin 22 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan tunniksi. Vaahdota kerma. Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia lusikalla. Valuta ananaspalat mehusta. Nosta vuoka huoneenlämpöön ja irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.

  4. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle ananasrenkaat. Levitä pinnalle kermavaahto. (Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella.) Tarjoa heti.

Kommentit (9)

Vierailija

Todellinen kaloripakkaus. Eiköhän kevyemmälläkin saisi hyvää

herkkuja on syöty liikaakin

"Todellinen kaloripakkaus."

No tuo on keveimmästä päästä, (ei ole edes juustoa..) mitä näitä ohjeita on , etenkin se toisen palstan pitäjällä... MUTTA , itse käyttäisin tuoretta Ananasta, tuon alumiini purkki ananaksen sijaan! Ja Purkkikondesoituamaitoa, ei ed.edes saa laktoosittomana, eli teen ed. itse.

Ohje on puutteellinen!

Ohjeesta on pakko puuttua osa työvaiheista. Siinä lukee kyllä vaahdota kerma, avaa kondensoitu maito ja sekoita kinuskia lusikalla, mutta missä vaiheessa, mistä aineksista ja miten tarvittava kinuski valmistetaan???

Ei puutu ohjeita

Kinuski on valmiina purkissa. Löytyy kaupan hyllyltä. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito.

Ohje on puutteellinen!

Jos ohjeesta ei puutu mitään, miksi jutun kuvassa ananasten alla olevan täytteen väri sitten on selvästi vaaleanruskea? Itse käytin kondensoitua maitoa Oikaisijan tiramisuun ja purkista ottaessa maitoliisteri oli väriltään huomattavasti vaaleampaa, lähinnä kermanväristä.

Pannari

Reseptissä käytetty sokeroitu kondensoitu maito on käyttövalmista kinuskia ja ruskeaa. Makeutetusta vaaleasta kondensoidusta maidosta saa kinuskia keittämällä avaamatonta purkkia vedessä tunnin pari. Makeuttamaton kondensoitu maito ei sovi kinuskia sisältäviin resepteihin.

Käyttäjä2955
Seuraa 
Liittynyt24.7.2017

Eikös kondensoitu maito ole aika löysää? Kun leikkaa ensimmäisen palan niin se lähtee valumaan pois?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Banoffeeseen käytetään tosiaan karamellisoitua kondensoitua maitoa, joka on paksua, toffeeksi keitettyä makeutettua maitotiivistettä, esim. https://euro-east.fi/tuotteet/kastikkeet-mausteet-ja-muut/makeutettu-mai...

Sitä löytyy kaupasta samalta hyllyltä kuin kondensoitua maitoakin, joka on koostumukseltaan löysää, vaaleaa, makeutettua maitotiivistettä, esim. https://euro-east.fi/tuotteet/kastikkeet-mausteet-ja-muut/sokeroitu-mait...

Eli ensimmäinen näistä on sellaisenaan käyttövalmista banoffeen päälle.

Kondensoidun maidon voi kuitenkin karamellisoida kotona itsekin keittämällä avaamatonta purkkia kiehuvassa vedessä keskilämmöllä kannen alla noin puolitoista tai kaksi tuntia. Lisään nämä tiedot ohjeen alkuun.

Kiitos tarkennuksesta.

Enpäs ole tähään ikään mennessä edes tiennyt että kondensoitua maitoa on olemassa kahta toisistaan poikkeavaa laatua,  meillä täällä maalla paikallisessa marketissa kun on  saatavissa vain karamellisoimatonta kondensoitua maitoa joka tosiaan on kuin valkoista valuvaa siirappia ja siksi alunperin aloin ihmetellä kuvan täytteen väriä olettaen että maidolle täytyy juurikin tehdä jotain jotta väri ja koostumus muuttuvat kuvan kaltaiseksi "kinuskiksi". Tähän reseptiin päädyin alunperin vain ja ainoastaan siinä mainitun ja kovasti pitämäni ananaksen perässä, mutta en välitä kinuskista joten tekemättä tulee jäämään, samoin se Oikaisijan tiramisu oli aivan liian makeaa, suorastaan äklöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Tässä täydellinen resepti mökille: ulkotulilla paistettu pitsireunainen lettu, päälle kourallinen makeita mansikoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täysmaitoa
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
munaa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
1
l
mansikoita tai 2 dl mansikkahilloa

Työvaiheet

  1. Vatkaa maidon joukkoon jauhot ja munat. Lisää sokeri, kardemumma ja ripaus suolaa.
  2. Anna taikinan turvota viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.
  3. Kaada kauhallinen lettutaikinaa kuumalle muurikalle tai lettupannulle. Paista, kunnes lettu on hyytynyt. Käännä ja paista vielä toiselta puolelta.
  4. Tarjoa letut tuoreiden mansikoiden tai mansikkahillon kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.