Tämä kuohkea jenkkikakku on perheemme suosikkeja. Se on alun perin Sara La Fountainin resepteistä, enkä ole tuunaillut sitä lainkaan. Kakussa on erityisen ilmava, kuohkea ja mehevä koostumus, ja vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden liitto on mykistävä.
Vaahterasiirappiunelma
Ainekset
Työvaiheet
Kun alat hommiin, varmista, että käyttämäsi vuoka on tarpeeksi iso. Taikina ei saa nousta lähes yläreunoille, koska kakku nousee reilusti.
1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Kun seos on kuohkeaa, lisää munat yksitellen edelleen sekoittaen.
2. Lisää tämän jälkeen vanilja-aromi ja kermaviili ja sekoita hyvin.
3. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola erillisessä kulhossa hyvin keskenään.
4. Lopuksi sekoita kuivat aineet voi-sokeri-seokseen.
5. Valmista seuraavaksi murotaikina. Mittaa kulhoon ruokosokeri, jauhot, kaneli, suola ja voi. Nypi ainekset sormilla sekaisin.
6. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun, pyöreään, irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja ripottele taikinan päälle puolet murotaikinasta. Kaada päälle loput kakkutaikinasta ja viimeiseksi kerrokseksi loput murotaikinasta.
7. Laita kakku uuniin 180 asteeseen 50-60 minuutiksi (itse pidän 50 minuuttia).
8. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä ja tee kuorrutus sillä välin. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi seokseksi. Levitä seos veitsellä tasaisesti jäähtyneen kakun pintaan, tai jos teet kuorrutuksesta valuvampaa, valuta kakulle. Voit myös koristella kakun pursottamalla. Kaada silloin tomusokeriseos pieneen pakastepussiin, josta on poistettu pieni kulma saksilla. Näin saat siitä kertakäyttöpuristimen. Ripottele heti kuorrutteen levittämisen jälkeen sen päälle murskatut pekaanipähkinät (jotta kuorrute ei ehdi kovettua).
Kiinnostava resepti. Kysymys : Tuossa lukee että vaahterasiirapin ja pekaanipähkinän liitto on mykistävä, mutta en löydä ohjeesta pähkinää...enkö vain näe vai käsitinkö jotain väärin? :)