
Upota kakkutaikinaan kokonainen kesäkurpitsa! Loppukesän mehevin kakku maistuu sitruunalta ja mantelilta.
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään.
- Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
- Sekoita lopuksi joukkoon mantelimaito ja sitruunamehu.
- Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min.
- Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Anna kakun vetäytyä puoli tuntia ennen kuin kumoat sen vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.
Vinkki! Kakku säilyy kuvulla peitettynä jääkaapissa ainakin 5 päivää.
Tämä lienee onnistuu myös maidottomana ja gluteenittomana kun vaihtaa jauhot gl jauhoihin. Täytyy kokeilla
Erinomainen, ilmava, kevyt. Vaihdoin rasvaksi voin ja vähensin sokeria 1 dl. Munat kannattaa vaahdottaa erittäin hyvin. Loistava
Ihana kuulla! Kiitos mainioista vinkeistä.
Ihana kakku,vaihdoin maitojen tilalle kerman,tuli mahtava kakku!!!
Hauska kuulla! Varmasti vielä täyteläisempi :)
Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?
"Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?"
Varmaan siksi että kylmäpuristettu öljy jyrää alleen kaikki muu maut ja sen jälkeen ruoka/kakku/salaatti maistuu pelkältä kylmäpuristetulta öljyltä.
Kyllä, ainoastaan maun vuoksi! Koska öljyä laitetaan reilusti, sen on hyvä olla miedonmakuista.
Tein kakun vegaanisena korvaamalla kananmunat no Egg -tuotteella. Kakusta tuli erittäin mehevä ja maukas!
Kiva kuulla, että onnistui vegaanisenakin!
Vähensin öljyn 1 desiin ja sokeriakin tuli hiukan vähemmän n.2,5dl. Toimi oikein hyvin ja seuraavalla kerralla laitan 2dl sokeria. Mielestäni öljyä ei tosiaan tarvi täyttä määrää, oli oikein mehevä pienemmälläkin määrällä!
Ihanan makuinen kakku. Aion testata myös porkkanakakkuna ja ehkä punajuurista.
Pieni vihje reseptintekijöille: haen tosi usein inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan suomalaisilta ruokasivuilta vaikka en asukaan Suomessa. Silloin ainesten määrät purkkeina ja pusseina ilmoitettuina ärsyttävät. Tässä kerrotaan että pussillinen on 75 g mutta olisi kiva saada tietää määrä myös desilitroissa kuten muutkin ainekset. Jos vaakaa ei ole täytyy vain arvailla. Usein joutuu etsimään netistä eri tuotteiden tietoja: paljonko Suomessa on purkillinen esim. rahkaa.
2 litran kakkuvuoka? Selvisin kyllä 1 litran vualla.