Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 388 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Upota kakkutaikinaan kokonainen kesäkurpitsa! Loppukesän mehevin kakku maistuu sitruunalta ja mantelilta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

1
pieni
kesäkurpitsa (noin 4 dl karkeaa raastetta)
2
munaa
3
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
soodaa
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1 1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
manteli- tai kauramaitoa
1/2
dl
sitruunamehua
Vuokaan
(maidotonta) margariinia ja korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään.
  2. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon.
  3. Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon mantelimaito ja sitruunamehu.
  5. Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min.
  7. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä puoli tuntia ennen kuin kumoat sen vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

 

Vinkki! Kakku säilyy kuvulla peitettynä jääkaapissa ainakin 5 päivää.

 

Kommentit (13)

ton ton

Tämä lienee onnistuu myös maidottomana ja gluteenittomana kun vaihtaa jauhot gl jauhoihin. Täytyy kokeilla

Mlt

Erinomainen, ilmava, kevyt. Vaihdoin rasvaksi voin ja vähensin sokeria 1 dl. Munat kannattaa vaahdottaa erittäin hyvin. Loistava

Mummeli 69

Ihana kakku,vaihdoin maitojen tilalle kerman,tuli mahtava kakku!!!

Vierailija

Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?

Vierailija

"Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?"

Varmaan siksi että kylmäpuristettu öljy jyrää alleen kaikki muu maut ja sen jälkeen ruoka/kakku/salaatti maistuu pelkältä kylmäpuristetulta öljyltä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, ainoastaan maun vuoksi! Koska öljyä laitetaan reilusti, sen on hyvä olla miedonmakuista.

Vierailija

Tein kakun vegaanisena korvaamalla kananmunat no Egg -tuotteella. Kakusta tuli erittäin mehevä ja maukas!

Vierailija

Vähensin öljyn 1 desiin ja sokeriakin tuli hiukan vähemmän n.2,5dl. Toimi oikein hyvin ja seuraavalla kerralla laitan 2dl sokeria. Mielestäni öljyä ei tosiaan tarvi täyttä määrää, oli oikein mehevä pienemmälläkin määrällä!

Vierailija

Ihanan makuinen kakku. Aion testata myös porkkanakakkuna ja ehkä punajuurista.
Pieni vihje reseptintekijöille: haen tosi usein inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan suomalaisilta ruokasivuilta vaikka en asukaan Suomessa. Silloin ainesten määrät purkkeina ja pusseina ilmoitettuina ärsyttävät. Tässä kerrotaan että pussillinen on 75 g mutta olisi kiva saada tietää määrä myös desilitroissa kuten muutkin ainekset. Jos vaakaa ei ole täytyy vain arvailla. Usein joutuu etsimään netistä eri tuotteiden tietoja: paljonko Suomessa on purkillinen esim. rahkaa.

Täti

2 litran kakkuvuoka? Selvisin kyllä 1 litran vualla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Torta mantovana

Ainekset

175
g
voita
3
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (noin 2 sitruunaa)
3
tl
vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
4
keltuaista
1
kananmuna
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelilastuja
VUOKAAN
voita
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
TARJOILUUN
pähkinä- tai vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.

  4. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.

  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.

  6. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

  7. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilkka mantelilikööriä antaa suklaapalloille hienostuneen maun. Liköörin voi korvata muutamalla tipalla manteliaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
25 min + jähmettyminen 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaapallot

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
mantelilikööriä (esim. amaretto)
dl
sileää maapähkinätahnaa
n. 3
dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Kaada lämmin kerma suklaan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää vaahterasiirappi, likööri ja maapähkinätahna. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Ota 16 kokonaista pistaasia talteen ja rouhi loput veitsellä. Pyörittele suklaaseos palloiksi ja työnnä jokaisen pallon sisään yksi pistaasipähkinä. Kuorruta pallot pistaasirouheella. Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkki Suklaapallot muuntuvat helposti vegaanisiksi, kun korvaat kerman kookoskermalla ja käytät suklaana vegaanista suklaata.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaksi keksiä suukottaa toisiaan keksien väliin sujahtavan maitosuklaa-ganachen avulla. Tästä juontuu nimi baci di dama, naisen suudelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Baci di dama -keksit

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
hienoa merisuolaa
MAITOSUKLAAGANACHE
150
g
maitosuklaata
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.

  2. Ota taikinasta noin kahden teelusikallisen kokoisia paloja ja pyöritä ne jauhotetuin sormin palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle pellille. Jätä niiden ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät hieman paistuessaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 11–12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen täyttämistä.

  3. Raasta suklaasta kolmannes ja paloittele loput. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa suklaa-kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5–10 minuuttia vatkaimen tehosta riippuen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu suklaa.

  5. Jaa ganache puolille kekseistä. Täytettä saa olla noin ½–1 cm:n kerros. Paina toinen keksi kevyesti täytettä vasten.

Vinkki Keksit voi leipoa vaikka päivää kahta aiemmin, mutta ne kannattaa täyttää vasta noin tuntia ennen tarjoamista. Täytetyt, yli jääneet keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Panu Pälviä

Muutaman aineksen tiramisupallot ovat hauska ja yllättävä tapa tarjoilla klassinen jälkiruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisumunat

Ainekset

150
g
savoiardikeksejä
1
rs (250 g)
mascarponea
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
marsalaviiniä
1
rkl
tomusokeria
n. 1
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Murskaa savoiardikeksit monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi.

  2. Notkista mascarponejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kahvi, marsala ja tomusokeri.

  3. Lisää keksijauhe mascarponeseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinakulho pakastimeen 30 minuutiksi.

  4. Muotoile taikinasta 5–6 kananmunan muotoista palloa.

  5. Laita kaakaojauhe isohkoon kulhoon. Pyörittele tiramisumunat kauttaaltaan kaakaojauheessa ja nosta varovasti tarjoilulautaselle.

Vinkki Tiramisumunat säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Ota ne huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Kommentit (0)