Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 388 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Upota kakkutaikinaan kokonainen kesäkurpitsa! Loppukesän mehevin kakku maistuu sitruunalta ja mantelilta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

1
pieni
kesäkurpitsa (noin 4 dl karkeaa raastetta)
2
munaa
3
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
soodaa
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1 1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
manteli- tai kauramaitoa
1/2
dl
sitruunamehua
Vuokaan
(maidotonta) margariinia ja korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään.
  2. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon.
  3. Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon mantelimaito ja sitruunamehu.
  5. Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min.
  7. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä puoli tuntia ennen kuin kumoat sen vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

 

Vinkki! Kakku säilyy kuvulla peitettynä jääkaapissa ainakin 5 päivää.

 

Kommentit (13)

ton ton

Tämä lienee onnistuu myös maidottomana ja gluteenittomana kun vaihtaa jauhot gl jauhoihin. Täytyy kokeilla

Mlt

Erinomainen, ilmava, kevyt. Vaihdoin rasvaksi voin ja vähensin sokeria 1 dl. Munat kannattaa vaahdottaa erittäin hyvin. Loistava

Mummeli 69

Ihana kakku,vaihdoin maitojen tilalle kerman,tuli mahtava kakku!!!

Vierailija

Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?

Vierailija

"Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?"

Varmaan siksi että kylmäpuristettu öljy jyrää alleen kaikki muu maut ja sen jälkeen ruoka/kakku/salaatti maistuu pelkältä kylmäpuristetulta öljyltä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, ainoastaan maun vuoksi! Koska öljyä laitetaan reilusti, sen on hyvä olla miedonmakuista.

Vierailija

Tein kakun vegaanisena korvaamalla kananmunat no Egg -tuotteella. Kakusta tuli erittäin mehevä ja maukas!

Vierailija

Vähensin öljyn 1 desiin ja sokeriakin tuli hiukan vähemmän n.2,5dl. Toimi oikein hyvin ja seuraavalla kerralla laitan 2dl sokeria. Mielestäni öljyä ei tosiaan tarvi täyttä määrää, oli oikein mehevä pienemmälläkin määrällä!

Vierailija

Ihanan makuinen kakku. Aion testata myös porkkanakakkuna ja ehkä punajuurista.
Pieni vihje reseptintekijöille: haen tosi usein inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan suomalaisilta ruokasivuilta vaikka en asukaan Suomessa. Silloin ainesten määrät purkkeina ja pusseina ilmoitettuina ärsyttävät. Tässä kerrotaan että pussillinen on 75 g mutta olisi kiva saada tietää määrä myös desilitroissa kuten muutkin ainekset. Jos vaakaa ei ole täytyy vain arvailla. Usein joutuu etsimään netistä eri tuotteiden tietoja: paljonko Suomessa on purkillinen esim. rahkaa.

Täti

2 litran kakkuvuoka? Selvisin kyllä 1 litran vualla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainek­set. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmafinancier

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
5
valkuaista
2
dl
mantelijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
dl
vadelmasosetta (n. 2 dl pakastevadelmia sulatettuna)
LISÄKSI
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  2. Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarte tatin on näyttävä, mutta helppo leivonnainen. Se onnistuu loputtoman monista eri hedelmistä ja kasviksista, ja tällä kertaa parrasvaloissa on peruna.

Tärkkelyksestä johtuen pannua pitää valmistuksen aikana muutamia kertoja heilutella, jotta perunat eivät jää kiinni pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunapiirakka tarte Tatinin tapaan

Ainekset

400
g
voitaikinalevyjä
500
g
kiinteitä tai yleisperunoita (esim. Colomba)
50
g
voita
4
cm:n pala
piparjuurta
3
oksaa rosmariinia
tl
suolaa
PANNULLE
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkausohjeen mukaan. Laita ne jauhotetulle leikkuulaudalle niin, että ne hieman menevät toistensa yli. Nipistä liitoskohdat kostutetuin sormin napakasti kiinni ja kauli yhtenäiseksi taikinalevyksi. Siirrä se jääkaappiin odottamaan.

  2. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Taputtele kuiviksi.

  3. Sulata voi. Kuori ja raasta piparjuuri joukkoon. Hienonna rosmariini.

  4. Sulata voi valurautapannulla (Ø 24–26 cm). Lado pannulle tiivis kerros perunaviipaleita. Valuta päälle piparjuurivoita, ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Toista, kunnes perunat on käytetty.

  5. Peitä pannu kannella tai foliolla. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia välillä pannua heilutellen, jotta perunat eivät tartu kiinni.

  6. Ota taikina jääkaapista ja leikkaa se vähän pannun halkaisijaa isommaksi levyksi. Laita taikina perunoiden päälle ja käännä liepeet kohti pannun pohjaa. Pistele haarukalla.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Heiluttele pannua muutaman kerran paistamisen aikana. Suojaa kädet pannukintailla.

  8. Peitä pannu isolla lautasella, käännä ja kumoa piirakka lautaselle. Jäähdytä hetki.

Kommentit (1)

Mi

Hyvää tuli. En viitsinyt lähteä ostamaan piparjuurta joten käytin valkosipulia. Ensi kerralla ohjeen mukaan.