Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 368 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Upota kakkutaikinaan kokonainen kesäkurpitsa! Loppukesän mehevin kakku maistuu sitruunalta ja mantelilta.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
20 min + 1 t 10 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-sitruunakakku

Ainekset

1
pieni
kesäkurpitsa (noin 4 dl karkeaa raastetta)
2
munaa
3
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
ps (75 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
soodaa
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1 1/2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
dl
manteli- tai kauramaitoa
1/2
dl
sitruunamehua
Vuokaan
(maidotonta) margariinia ja korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään.
  2. Sekoita kesäkurpitsaraaste ja sitruunankuoriraaste muna-sokerivaahtoon.
  3. Lisää kuivat aineet vuorotellen rypsiöljyn kanssa.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon mantelimaito ja sitruunamehu.
  5. Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  6. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 t 10 min.
  7. Varmista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  8. Anna kakun vetäytyä puoli tuntia ennen kuin kumoat sen vadille. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria.

 

Vinkki! Kakku säilyy kuvulla peitettynä jääkaapissa ainakin 5 päivää.

 

Kommentit (12)

ton ton

Tämä lienee onnistuu myös maidottomana ja gluteenittomana kun vaihtaa jauhot gl jauhoihin. Täytyy kokeilla

Mlt

Erinomainen, ilmava, kevyt. Vaihdoin rasvaksi voin ja vähensin sokeria 1 dl. Munat kannattaa vaahdottaa erittäin hyvin. Loistava

Mummeli 69

Ihana kakku,vaihdoin maitojen tilalle kerman,tuli mahtava kakku!!!

Vierailija

Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?

Vierailija

"Miksi ei kylmäpuristettua öljyä?"

Varmaan siksi että kylmäpuristettu öljy jyrää alleen kaikki muu maut ja sen jälkeen ruoka/kakku/salaatti maistuu pelkältä kylmäpuristetulta öljyltä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, ainoastaan maun vuoksi! Koska öljyä laitetaan reilusti, sen on hyvä olla miedonmakuista.

Vierailija

Tein kakun vegaanisena korvaamalla kananmunat no Egg -tuotteella. Kakusta tuli erittäin mehevä ja maukas!

Vierailija

Vähensin öljyn 1 desiin ja sokeriakin tuli hiukan vähemmän n.2,5dl. Toimi oikein hyvin ja seuraavalla kerralla laitan 2dl sokeria. Mielestäni öljyä ei tosiaan tarvi täyttä määrää, oli oikein mehevä pienemmälläkin määrällä!

Vierailija

Ihanan makuinen kakku. Aion testata myös porkkanakakkuna ja ehkä punajuurista.
Pieni vihje reseptintekijöille: haen tosi usein inspiraatiota ruoanlaittoon ja leivontaan suomalaisilta ruokasivuilta vaikka en asukaan Suomessa. Silloin ainesten määrät purkkeina ja pusseina ilmoitettuina ärsyttävät. Tässä kerrotaan että pussillinen on 75 g mutta olisi kiva saada tietää määrä myös desilitroissa kuten muutkin ainekset. Jos vaakaa ei ole täytyy vain arvailla. Usein joutuu etsimään netistä eri tuotteiden tietoja: paljonko Suomessa on purkillinen esim. rahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Mannan luottoresepti pavlovaan on peräisin hänen kummitädiltään. Jouluna marenkikakku viimeistellään sitrushedelmillä. Joulupavlovan värit ovat niin kauniit, että se sopii minkä tahansa juhlapöydän keskelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Joulupavlova

Ainekset

Marenki
4
kananmunaa (M-koko)
¼
tl
suolaa
dl
erikoishienoa sokeria (Siro-sokeria)
muutama tippa appelsiininkukkavettä
Täyte
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
pieni granaattiomena
2–3
rkl
kuorettomia, suolattomia pistaaseja
2
dl
kermaa
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

  3. Vatkaa vaahtoon suola ja ruokalusikallinen sokeria. Lisää sokeria pienissä erissä ja vatkaa huolellisesti lisäysten välillä. Lisää appelsiininkukkavesi. Valmis marenki on kiiltävää ja sileää.

  4. Levitä marenki leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Tee lusikalla syvennys keskelle.

  5. Paista marenkia uunissa 1½ tuntia. Sammuta uuni ja jätä marenki uuniin jäähtymään, uunin luukku hiukan auki.

  6. Leikkaa verigreipit ja appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet ja rouhi pistaasit veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaavi vaniljatangosta siemenet vaahdon joukkoon.

  7. Levitä kerma jäähtyneen marenkipohjan päälle. Lisää sitrusviipaleet ja granaattiomenan siemenet. Ripottele pistaasit päälle.

Vinkki Korvaa kevättalvella verigreippi veriappelsiinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)