Kuvat
Tuomas Kolehmainen, Ninna Lindström ja Panu Pälviä

2021 oli Soppa365:ssä leivonnan supervuosi. Kymmenen suosituimman uuden reseptin joukkoon mahtui yhteensä kahdeksan leivontaohjetta. Tässä tulevat vuoden uudet suosikkireseptit!

Tänä vuonna Soppa365:n kaikkein suosituimmat reseptit olivat fantastinen leipä, Lyonin kana ja pellille tehtävä raparperipiirakka. Näiden lisäksi kävijämme rakastavat taatelikakkua, hatsapuria ja makaronilaatikkoa. Suosikkilistoille mahtuu monta klassikkoruokaa aina lohikeitosta hernekeittoon.

Kun ikisuosikit jätetään pois laskuista, saadaan uusien suosikkiohjeiden lista. Vuonna 2021 se koostui lähes kokonaan leivonnaisista. Kakkujen, paistosten ja piirakoiden lomaan nousivat vain gratinoidun kukkakaalin ja mausteisen nyhtökanan ohjeet. 

 1. Helppo suklaakakku Simppelin suklaakakun resepti nousi tänä vuonna uusien ohjeiden kärkeen. Eikä ihme: tämä kakku onnistuu sekoittamalla aineksista, jotka saattavat löytyä keittiöstä jo valmiina. Kananmunaton kakku on myös tuunattavissa kokonaan vegaaniseksi käyttämällä nesteenä kauramaitoa. 
   
 2. Sitruunapaistos Kohokasta muistuttavan sitruunajälkkärin resepti julkaistiin juuri uudenvuoden kynnyksellä, joten se voidaan laskea vuoden uusien suosikkien listalle. Tammikuussa tämän ihanan kirpakan ja kuohkean paistoksen ohje vietiin suorastaan käsistä. Sitrushuumaa kesti pitkälle kevääseen.
   
 3. Suolakinuski-juustokakku Kevään juhlien suosikkileivonnainen oli paistettava juustokakku, joka viimeisteltiin dulce de lechella ja sormisuolalla ennen tarjoilua. Suolaisenmakea herkku lumosi niin äitienpäivänä kuin valmistujaisissa. Myös isänpäivän korvalla tämä kakkuohje löysi tiensä leipojien käsiin.
   
 4. Itkettävän ihana sipulipiirakka Maailmassa oli selvästi toimivan, takuuhyvän sipulipiirakan mentävä aukko. Tämä itkettävän hyvä resepti otettiin ilolla vastaan. Piirakassa oikaistaan käyttämällä valmistaikinaa, mutta sipulien karamellisoinnista ei tingitä – siinä maun salaisuus.
   
 5. Mustikka-mascarponepiirakka Sopan suosituin kesäleivonnainen oli klassiseen mamman marjapiirakan tyyliin leivottu, mascarponetäytteinen mustikkapiirakka. Kun melko lyhyeksi jäänyt mustikkasesonki päättyi, piirakkaa valmistettiin some-viestien perusteella myös muista marjoista. 
   
 6. Pashakääretorttu Maaliskuussa suosikkireseptiksi nousi pashakääretortun ohje. Rusinoilla ja manteleilla höystetyllä kermarahkalla täytetty kääretorttu oli mukavan helppo leivonnainen pääsiäisen viettoon. Gluteeniton, mantelijauheella meheväksi höystetty torttupohja sopii sovellettavaksi muunkinlaisiin kääretorttuihin.
   
 7. Gratinoitu kukkakaali Käsi ylös, kuka rakastaa gratinoitua kukkakaalia? Aika moni, päätellen siitä, kuinka suosittu tämä klassikko-ohje on. Se ehti sivuillemme juuri sopivasti parhaaseen kukkakaalisesonkiin. Kysymyksiä herätti, miksi juustokastike tulee jäähdyttää ennen kuorruttamista. Vastaus löytyy ohjeesta!
   
 8. Oliiviöljy-sitruunakakku Rakkaudesta oliiviöljykakkuun! Tämä kakkuresepti löysi talvella tiensä leipojien käsiin. Sitruunaisen kakun mehevyyden takana on paitsi oliiviöljy, myös maustamaton jogurtti. Mikä parasta, kakku on sekoittamalla valmis uuniin, ja maistuu sekä lämpimänä että hyvin jäähdytettynä.
   
 9. Vuokaan tehty lohivoileipäkakku Kevätjuhlien suosikkisuolainen oli vuokaan valmistettava ja siksi tavallista huomattavasti helppotekoisempi lohivoileipäkakku. Raikas kurkkutäyte ja maukas savulohitäyte mehevöittävät leipäkerrokset tyylikkäästi. Tämän kakun äärellä kelpaa juhlia ensikin vuonna.
   
 10. Cajun-maustettu nyhtökana Kymmenen suosituimman uuden reseptin joukkoon kiri myös mausteisen nyhtökanan ohje. Reseptin ideana oli osoittaa, kuinka käyttämällä runsaasti mausteita voi vähentää suolan käyttöä. Suolaa tai ei – tämä kana on kenties parasta mitä edullisista broilerin paistileikkeistä voi valmistaa.

Reseptit: Emilia Kolari, Krista Kupariharju, Raisa Laine ja Minna Rautio-Pakaste

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla